1 november 2021

Expositie ‘Colourful China’ in HDMZ Museum

HDMZ Museum presenteert een bijzondere overzichtstentoonstelling van hedendaagse Chinese schilder- en beeldhouwkunst met werk uit de periode 2005-2021. De expositie, tot stand gekomen in samenwerking met Galerie Kunstbroeders, is van 6 november t/m 9 januari 2022 te bezoeken.

Deze bijzondere tentoonstelling geeft een inkijk in de Chinese hedendaagse kunst na 2000; de periode van mondiale erkenning en commerciële waardering van moderne kunst uit China. Vanaf het ontstaan en gedurende de Culturele Revolutie heeft de moderne Chinese kunst een dynamische en grote impact op de wereldwijde kunst, waarbij de verschillen tussen de Oosterse en Westerse culturen in hoog tempo verdwijnen.

In de kunst zie je de ontwikkeling terug die in China heeft plaatsgevonden tussen 1970 en 2000. Deze tijd wordt gekarakteriseerd door grote veranderingen op sociaal, politiek en economisch terrein. De wereld ging open voor Chinese kunstenaars met als hoogtepunt de Biënnale van Shanghai in 2000. Dat evenement heeft geleid tot de explosieve start van een nieuw tijdperk van de Chinese hedendaagse kunst binnen de mondiale kunstwereld. 

De wereld maakte kennis met de hedendaagse kunst en kunstenaars uit China en ziet een groot aantal Chinese kunstenaars in de mondiale TOP 100 van best verkopende hedendaagse kunstenaars terecht komen. Het westen kreeg oog voor de creativiteit en het vakmanschap van de universitair opgeleide Chinese kunstenaars.

Er zijn circa 150 kunstwerken van hedendaagse gerenommeerde Chinese kunstenaars te ontdekken in het HDMZ. Ontmoet deze keur aan Chinese kunstenaars en ervaar hun opmerkelijke kijk op de wereld van vandaag…

Het HDMZ, Louis Davidsstraat 19, is geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Entree: € 7,50, Kinderen t/m 12 jaar € 2,50, museumkaarthouders € 2,50. Inclusief de 360-graden film ‘Historisch Zandvoort’ in de Panoramazaal.

Deel dit: