30 juni 2021

Entree van Zandvoort tijdelijk opgeknapt

Het Entreegebied rondom het Palace Hotel heeft de afgelopen maanden een opknapbeurt gekregen. Met grote fotopanelen is geprobeerd om de uitstraling van het gebied te verbeteren. Het zijn echter tijdelijke inspanningen, vooruitlopend op de nieuwe en definitieve inrichtingsplannen.

In het bijzijn van Michael Bleekemolen onthulde Jan Lammers vorige week donderdag een 28 meter lang kunstwerk van autosport-tekenaar Aad van Koningshoven dat op het voormalig Dolfirama aangebracht is. Beide coureurs zijn onderdeel van de print die op de muur is bevestigd. Er staan meerdere Nederlandse autocoureurs op die door Zandvoort rijden. Het kunstwerk komt in de plaats van de muurschildering van Sponge Bob, die enkele jaren geleden op de muur was aangebracht.

Wethouder Ellen Verheij opende gelijktijdig een foto-expositie op de andere muren van het voormalig Dolfirama. De foto’s, allemaal met als thema ‘Zandvoort Sport’, zijn stuk voor stuk door Zandvoorters gemaakt. Het gebouw zelf is aan de buitenkant volledig in de blauwe hoofdkleur van Zandvoort Marketing geschilderd.

De ‘slurf’ van het Palace Hotel was eerder dit jaar al gesloopt, waardoor het gebied veel meer licht heeft gekregen. De projecten die de Amsterdamse studenten twee weken geleden voor een select gezelschap presenteerden, worden binnenkort ook in dit gedeelte tentoongesteld.

Transformatie is nodig

De Entree Zandvoort is het gebied tussen het station tot aan de boulevard ter hoogte van het Palace Hotel. De gemeente wil het gebied transformeren in een hoogwaardige en comfortabele ruimte als entree naar het strand, het dorp en het circuit. Op het ogenblik is het niet het mooiste gebied, terwijl hier heel veel bezoekers (zowel per trein als per auto) hier voorbij komen. Daarom zijn er plannen ontwikkeld om er tijdelijk iets leuks van te maken door middel van tentoonstellingspanelen.

Deel dit: