11 juni 2021

Ellen Verheij na druk regiobestuur niet langer kandidaat-lijsttrekker

In een brief aan haar Zandvoortse leden heeft het lokale VVD-bestuur de kandidaten voor het lijsttrekkerschap voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Naast fractieleider Martijn Hendriks heeft ook Sven Drommel zich aangemeld.

Er was nog een derde kandidaat, maar die heeft zich ‘na interventie van het regiobestuur Noord-Holland’ teruggetrokken. Deze kandidaat wordt in de brief niet met name genoemd, maar het betreft VVD-lid, thans partijloos wethouder Ellen Verheij. Aangenomen werd dat zij morgenochtend in het ZFM-programma Goedemorgen Zandvoort haar kandidatuur bekend zou maken. In plaats daarvan zal ze toelichten waarom ze zich heeft teruggetrokken.

Ander pikant detail is de kandidatuur van Sven Drommel, kleinzoon van gemeenteraadslid Hans Drommel die onlangs met de VVD-fractie brak en verderging als Fractie Drommel. Sven Drommel heeft zich gisteren te elfder ure, net voor het sluiten van de aanmeldingstermijn kandidaat gesteld. De nieuwe lijsttrekker zal 24 juni door de leden worden gekozen.

Deel dit: