14 oktober 2020

EK Zandsculpturen wordt corona-proof expositie

Door alle uitdagingen waar we allemaal in Nederland voor staan, gaat het EK Zandsculpturen in Zandvoort verder als een corona-proof expositie. De kunstenaars zijn inmiddels al drie dagen bezig met hun creaties en op zondag 18 oktober staan er weer zes fraaie kunstwerken van circa 4 x 4 meter en 3 meter hoog. Is het tijdsverspilling? Nee, integendeel! Want ze staan tot het voorjaar volgend jaar.

Gezien de afgekondigde maatregelen van dinsdag 13 oktober, waarin onder andere staat dat evenementen vanaf heden niet meer zijn toegestaan, zijn de deelnemende kunstenaars unaniem bereid om door te gaan met hun kunstcreaties en het wedstrijdelement van het EK evenement voor dit jaar los te laten. Door deze geste is en blijft het een succesvolle kunstexpositie in de openbare ruimte die al gedurende 10 jaar plaatsvindt in Zandvoort. Bovendien kan, bij een eventuele versoepeling van de maatregelen te zijner tijd, het publiek – en ook de horeca en andere ondernemers in Zandvoort – nog genieten van de kunstwerken, want ze blijven te bezichtigen tot 20 februari 2021.

Er is veel aandacht besteed aan veiligheidsregels voor bezoek, zoals looprichtingen door het dorp en extra informatieborden met Coronarichtlijnen. Hiermee realiseert de organisatie een zo veilig mogelijke expositie en brengt tevens een stukje positiviteit terug in de openbare ruimte. 

Deel dit: