9 juli 2020

EK Zandsculpturen 2020 verplaatst naar oktober

Het jaarlijkse EK Zandsculpturen in Zandvoort is, wegens Covid-19, dit jaar verplaatst naar oktober. Een paar later dan normaal dus, want afgelopen negen edities waren de zandsculpturen al vanaf juli te bewonderen.

“Het evenement trekt traditioneel veel bezoekers maar omdat dit gefaseerd gebeurt en vanaf 1 september de regels omtrent het organiseren van evenementen versoepeld worden, zijn we verheugd dat we het toch in Zandvoort kunnen verwelkomen”, meldt de woordvoerder van de Zandacademie, de organisator van het evenement.

Op 10 oktober gaat het Europees Kampioenschap Zandsculpturen van start. Het thema dit jaar is ‘Zandvoort Goes Wild’, een samenwerking tussen de Zandacademie, de gemeente Zandvoort, Holland Casino en Zandvoort Marketing. Zes zandkunstwerken worden vervaardigd door kunstenaars uit zes verschillende Europese landen en zijn gedurende een periode van vier maanden gratis te bezichtigen op diverse locaties in het dorp.

‘Zandvoort goes Wild’ kan door de kunstenaars breed en naar eigen inzicht geïnterpreteerd worden. Van de bronsttijd van herten in de Kennemerduinen tot een woest zeetafereel tijdens een herfststorm en van wilde watersporten zoals kitesurfen tot racen op het circuit van Zandvoort. Elke kunstenaar zal naar eigen interpretatie en ontwerp een zandsculptuur creëren van circa 3 x 4 meter en 4 meter hoog.

Op 18 oktober maakt een vakjury bekend welke zandkunstenaar zich Europees Kampioen Zandsculpturen 2020 mag noemen. Naast de zandsculpturen staat de hele maand oktober in het teken van ‘Zandvoort goes Wild’ en zullen binnen het thema talrijke activiteiten plaatsvinden in Zandvoort.

Deel dit: