30 september 2021

Eigenaar ‘De Zandvoorter’ trekt eigen plan

Sinds kort zijn de ramen van restaurant-café De Zandvoorter in de Entree Zandvoort behangen met schetsontwerpen die aansluiten bij de laatste plannen voor herinrichting van de Entree. Het is een reactie op het consequent negeren van het etablissement in de plannen die de gemeente de afgelopen jaren heeft gepubliceerd.

Sinds eind 2017 heeft de gemeente met enige regelmaat telkens andere rijk geïllustreerde bouwkundige visies en beeldkwaliteitsplannen in het kader van de herinrichting van de Entree Zandvoort doen verschijnen. Daarbij werd het centraal in het gebied gelegen restaurant-café De Zandvoorter stelselmatig genegeerd en het was in de tekeningen domweg niet terug te vinden.

Dat is Jan Paap jr., de zoon van uitbaters Jan en Mia Paap, al jaren een doorn in het oog: “Twee jaar geleden is er op mijn initiatief een gesprek geweest met de gemeente. Daarin heb ik gevraagd naar de plannen en wat onze rol daarin zou kunnen zijn. Het enige wat me werd verteld, was dat er geen budget beschikbaar was om ons uit te kopen en dat de gemeente geen visie had over onze toekomstige rol in de herinrichting. Sindsdien is er eigenlijk nooit meer contact geweest.”

“Ook heb ik vergeefs gevraagd of de gemeente niet eens met m’n ouders wilde gaan praten. Met name m’n vader is altijd erg laconiek geweest onder de hele situatie en onzekerheid. ‘Ik merk het wel’ zei hij dan… Maar ik vind het geen stijl om hardwerkende ondernemers zo in het ongewisse te laten.”

“Daarom ben ik nu zelf maar aan het visualiseren geslagen. We begrijpen dat het pand van zowel binnen als buiten niet meer van deze tijd is en dus ook niet de schoonheidsprijs verdient. Het hele interieur wordt momenteel gestript tot een lege ruimte. Aan de buitenkant zijn alle reclame-uitingen verwijderd en hangen alleen de schetsontwerpen die ik door een architect heb laten maken.”

“Vooruitlopend op de herinrichting willen we de zaak zo spoedig mogelijk volledig moderniseren. Het liefst natuurlijk in nauwe samenspraak met de gemeente en in lijn met de toekomstige ontwikkelingen. Dat ik nu die schetsontwerpen heb opgehangen, is niet om te provoceren. Wel hoop ik dat het de gemeente prikkelt om ons als belanghebbende nu eindelijk eens serieus te nemen”, aldus Jan Paap jr.

Jan Paap voor de ramen waar hij de schetsen heeft opgehangen
Deel dit: