24 maart 2021

Effecten coronacrisis voor Zandvoort

De gemeente Zandvoort heeft de relevante cijfers over de effecten van de coronacrisis op een rij gezet. Het is de derde keer sinds de uitbraak van de pandemie dat, samen met de regio Kennemerland, deze cijfers worden gepubliceerd.

In deze Corona Impact Monitor (CIM) zijn cijfers over de economische, sociaal-maatschappelijke en financiële gevolgen van de coronacrisis samengebracht. Daarnaast zijn cijfers over het gebruik van de noodmaatregelen voor inkomensondersteuning, effecten op de woningmarkt en de gevolgen op het gebied van cultuur, toerisme en vastgoed meegenomen.

Golfbeweging in aanvragen

Vergeleken met de eerdere monitoren springt er een aantal zaken uit. “Zo zien we bijvoorbeeld dat de ww-uitkeringen weer stijgen. Het aantal uitkeringen bleef gelijk tussen juli en oktober 2020, toen de restricties grotendeels werden opgeheven, om vervolgens door de nieuwe lockdown weer toe te nemen tussen oktober en december. Ook het aantal aanvragen voor NOW-steun voor bedrijven steeg opnieuw”, meldt de gemeentelijke woordvoerder. Werd er bij de NOW1 door 195 bedrijven gebruik gemaakt van de regeling, bij de NOW2 waren dat er 80 en voor NOW3 zijn dat er nu weer 111 in Zandvoort.

Samen met de eerdere twee rapporten geeft deze derde CIM een goed beeld van de economische en maatschappelijke gevolgen van corona. Met deze inzichten kan eventueel het lopende beleid worden aangepast, mocht dat nodig zijn. De resultaten uit de monitor worden meegenomen in de plannen van de gemeenten voor 2021 en verder.

Download hier het rapport van de regionale Corona Impact Monitor.

Deel dit: