29 maart 2021

Eerste prik in Zandvoort is gezet

Maandagochtend om 08.30 uur ging de mobiele vaccinatie-locatie aan de Tolweg open en werd er de eerste Zandvoorter voorzien van een vaccinatie. De eerste Pfizer-prik werd gezet onder toeziend oog van onder andere burgemeester David Moolenburgh en Bert van de Velden van GGD Kennemerland.

Toen de eerste vaccinaties gezet moesten worden, was er veel kritiek vanuit de Zandvoortse seniorengemeenschap omdat de dichtstbijzijnde locatie in Badhoevedorp, nabij Schiphol was. Het college is toen gaan lobbyen en dat heeft klaarblijkelijk gewerkt. Zandvoort kreeg, voor de periode van maximaal 10 weken, een eigen popup-locatie; op de Tolweg op het terrein waar in een grijs verleden de Zandvoortse gashouder heeft gestaan.

Vandaag kreeg Zandvoort landelijke aandacht hiervoor want het bleek de eerste mobiele locatie in Nederland te zijn. Onder andere in het WNL-ochtendprogramma Goedemorgen Nederland werd er aandacht aan besteed aan de Zandvoortse popup-locatie.

Voorlopig blijft de mobiele unit tweeënhalve maand in Zandvoort staan. Volgens wethouder Raymond van Haeften is het mogelijk dat, indien noodzakelijk, er na deze 10 weken nog verlengd zou kunnen worden.

Het eerder genoemde aantal prikken van 100 per dag is naar beneden bijgesteld. GGD Kennemerland meldt nu dat er tot 78 prikken per dag kunnen worden gezet. Ondanks dat het pop-up is, kan men niet zomaar even langsgaan voor een vaccinatie. Er moet een telefonische afspraak gemaakt worden. In Zandvoort wordt alleen met het vaccin van BioNTech/Pfizer gevaccineerd.

Deel dit: