30 oktober 2022

Eerste Halloween Parade overtreft verwachtingen

Francoise Redelaar liep eerder een Halloween Parade in Haarlem Amsterdam, maar ze vroeg zich af of dit ook een kans van slagen had in haar eigen woonplaats Zandvoort. Afgelopen zaterdag was het zo ver, met een start op het Stationsplein.

Het bonte gezelschap van verklede mensen en uiteraard met de nodige schmink en make up, liepen in een stoet vanaf de Zeestraat de Haltestraat in. Daar trok de parade het nodige bekijks van het uitgaanspubliek op de terrassen, want het was immers haast een mooie voorjaarsavond met lenteachtige temperaturen van ver boven de tien graden. Francoise was toch wat verbaasd dat er nog zoveel mensen mee liepen. “Het overtreft mijn verwachtingen”, zei ze op het moment dat ze door de Haltestraat liep.

Het gezelschap wandelde vervolgens over het Raadhuisplein naar het Kerkplein om vervolgens de Kosterstraat in te lopen. Via het Dorpsplein bereikte de parade haar eindpunt op het Gasthuisplein voor het Wapen van Zandvoort waar een Halloween party plaatsvond.

Francoise was tevreden met de opkomst en met de vele verkleedpartijen. Door verschillende mensen was er kosten noch moeite gespaard om met een mooi pak over straat te lopen. Wat de initiatiefneemster betreft kan nu al worden uitgekeken naar de Halloween Parade van 2023.

Jaap Koper

Deel dit: