1 april 2021

Educatieve gastlessen over plastic afval

Alle Zandvoortse basisscholen krijgen namens Spaarnelanden gratis het educatieve programma ‘Dobberende flessen’ aangeboden. Afgelopen week kregen leerlingen van de Nicolaasschool een interactieve gastles over de plasticsoep.

Het educatieve programma, dat een initiatief is van Spaarnelanden, Plastic Circle en Juttersgeluk, ging in november van start maar kwam vanwege de lockdown tijdelijk stil te liggen.  Nu de scholen weer geopend zijn, worden de gastlessen ook weer opgepakt.

Het programma bestaat uit een interactieve gastles waarin de leerlingen leren hoe de plasticsoep ontstaat en wat van plastic afval gemaakt kan worden. De lessen worden gegeven door Plastic Circle.

De komende weken zamelen de leerlingen van de Nicolaasschool zoveel mogelijk plastic doppen en deksels in. Juttersgeluk gaat van deze verzameling plastic een mooie lamp maken, zodat de leerlingen ervaren hoe plastic afval een nieuw leven krijgt. Aansluitend gaan de scholieren onder leiding van Juttersgeluk ook nog een jutactie op het strand houden.

Deel dit: