20 mei 2020

Editie Pride at the beach toch nog in 2020

Door de coronacrisis is er helaas geen zomerprogramma en dus ook geen Pride at the Beach. Maar toch is er goed nieuws. Op verzoek van ondernemers, inwoners en fans van Pride at the Beach gaan bestuur en organisatie de mogelijkheden uitwerken voor een ‘Winter Pride’ op 19, 20 en 21 december.

Dit zal niet zo’n grootschalig evenement worden als de zomereditie geweest zou zijn, maar wel met meerdere, verspreide en diverse activiteiten. De verschillende mogelijkheden worden nu onderzocht. Zoals een Zandvoortse Pride Kroegentocht waarbij deelnemers met een passe-partout langs kroegen met elk een eigen Pride thema worden geleid. Daaraan verbonden drankcoupons en een tijdslot. Vergelijkbaar met de ‘Rondjes dorp en strand’ die het Zandvoortse Wijn aan Zee aanbiedt.

Daarnaast wordt gekeken of er een ‘Roze Film Drive-in Filmfestival’ kan worden georganiseerd. Naar het voorbeeld in Duitsland zou een ‘Drive-in Dance Festival’ in combinatie met een onlineversie ook heel goed mogelijk zijn. “Ook zou het mooi zijn om de geplande expositie van Pride & Prejudice deze winter te kunnen tentoonstellen. En voor de kinderen onderzoeken we een mooi programma met een theatervoorstelling, samenwerking met de ijsbaan en een ‘Winter Rekreade”, vertelt mede-organisator Roy Dongen.

De Pride-organisatie slaat de handen ineen met de gemeente, Zandvoort Marketing, Holland Casino, Innovatiefonds, Pride Amsterdam, ondernemers, ambassadeurs en vrijwilligers om deze winter de kerstverlichting regenboogkleurig te laten stralen op ons dorp! De organisatie roept iedereen op om op maandag 27 juli een symbolisch startsein te geven: iedereen de regenboogvlag uit. Trots met elkaar. Trots op elkaar. En Pride drankjes en hapjes op de kaart.

Voor ideeën en vragen is de organisatie bereikbaar via info@prideatthebeach.com en op Facebook en Instagram.

Deel dit: