11 augustus 2021

Duurzame kinderkartbaan op Badhuisplein

Zaterdag is op het Badhuisplein, tegelijkertijd met het reuzenrad, de kartbaan officieel geopend. De twee attracties blijven tot na het Grand Prix-weekend staan en zijn de eerste twee trekpleisters die deel uitmaken van Zandvoort Beyond.

Marcel Busscher van Rabbel is initiatiefnemer van de kartbaan voor kinderen. “De karts zijn allemaal elektrisch. De kartbaan past daarmee in de duurzaamheidsambitie van de ‘Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix’. Deze karts hebben geen uitstoot en verbranding van fossiele brandstoffen. Daarnaast is ook het geluid een voordeel, want de karts zelf maken niet of nauwelijks geluid”, legt hij uit. De ondernemer heeft speciaal voor kinderen een menu samengesteld i.c.m. een ticket voor de kartbaan.

Van benzine naar elektrisch

“Twee jaar geleden ben ik in gesprek geraakt met John Gigengack, de exploitant van deze opblaasbare kartbaan. Ik wilde zijn kartbaan heel graag tijdens de Grand Prix in Zandvoort krijgen. Toen spraken we nog over benzinekarts, maar de huidige karts zijn speciaal voor dit evenement gemaakt om in het duurzame plaatje te passen”, vertelt Marcel.

Het karten is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. De baan is afgelopen zaterdag open gegaan en zal tot 5 september blijven liggen. Openingstijden zijn vanaf 11.00 tot ongeveer 21.30 uur. Een rondje karten kost € 4 maar als je bij Rabbel een kindermenu besteld van € 8,95, zit daar een ticket voor de kartbaan gratis bij.

Deel dit: