18 oktober 2021

Dutch Grand Prix op zondag 4 september 2022

Vandaag is bekend geworden dat de tweede editie van de F1 Heineken Dutch Grand Prix op 4 september 2022 verreden zal worden. De kaartverkoop start op 1 november 2021. Vanaf vandaag konden de fans die dit jaar ook zijn geweest al kaarten kopen in de pre-sale, en het liep meteen storm op de website van DutchGP.

Op de F1-kalender staat dat het Formule 1 circus op 2, 3 en 4 september 2022 weer afreist naar Zandvoort. Na een nog enigszins ‘sobere’ editie van dit jaar, zal volgend jaar écht ‘The Ultimate Race Festival’ plaatsvinden. Dan zullen naast het Formule 1 spektakel ook veel entertainment worden georganiseerd, zoals optredens van diverse artiesten en een volgepakt aanbod in de fanzone.

Sportief directeur Jan Lammers: “Datum sluit weer perfect aan”

“We hebben met z’n allen in 2021 echt iets neergezet,” zegt Jan Lammers. “De toeschouwers en de deelnemers waren superblij. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor 2022 alweer in volle gang natuurlijk. Met de datum in 2022 zijn we heel tevreden. Zoals eerder gezegd; we verlengen de zomer in Zandvoort. Het sluit perfect aan, precies in het staartje van de vakantieperiode, dat is gunstig voor de ondernemers in de regio. Wij kijken er echt naar uit om in 2022 echt uit te pakken en dit keer met een ruim aanbod aan entertainment en nog meer publieksactiviteiten.”

Kaartverkoop

Vanaf 1 november start de reguliere kaartverkoop. Iedere potentiële koper, die zich geregistreerd heeft, kan maximaal zes kaarten bestellen voor 2022 of voor 2022 en 2023. Gezien de beperkte beschikbaarheid en de grote vraag zal de organisatie indien nodig gebruik maken van een aanvraagproces en loting. Op 10 november worden de geïnteresseerden geïnformeerd of de kaarten toegewezen zijn.    

Een groot deel van de kaarten voor 2022 is al vergeven aan de fans die de organisatie in 2021 moest afwijzen als gevolg van de corona-maatregelen. Het betekent bijvoorbeeld dat alle staanplaatsen niet meer beschikbaar zijn. De fans die dit jaar wel zijn geweest, kregen vanaf vandaag al kans om in de pre-sale maximaal zes kaarten te bestellen.

Deel dit: