1 oktober 2020

Duofiets van Juttershart weer coronaproof de weg op

De duofiets van Juttershart, die vanwege corona al maanden stil stond, is weer inzetbaar. Medewerkers van Juttershart hebben de veelgebruikte duofiets coronaproof gemaakt.

De fiets, die normaal gesproken veelvuldig gebruikt werd door de vrijwilligers en de bezoekers, stond sinds de lockdown in maart, alweer een tijdje stil. Geen heerlijke fietstochten meer door het mooie Zandvoort en omgeving; geen wind door de haren. Eind juni ging Oppeppers Juttershart weer open, en zocht het vrijwilligersteam van Juttershart naar een oplossing voor dit probleem.

Via ‘De verbeelding Zandvoort’ zijn ze in contact gebracht met Paswerk in IJmuiden, afdeling metaal. “Dit fantastische team heeft zich met veel enthousiasme, en een warm hart (!), ontfermt over onze duofiets. Met het hele team hebben ze gezocht naar een oplossing. Uiteindelijk kwam men uit bij een gelast, demontabel frame, waarin een doorzichtig plastic scherm is geplaatst, geheel volgens de richtlijnen. Tevens hebben ze de hele fiets een grondige servicebeurt gegeven, zijn de banden vernieuwd en is hij opgepoetst”, aldus een woordvoerder.

De bezoekers kunnen dus weer op een veilige manier genieten van heerlijke fietstochtjes. Met heel veel dank aan Paswerk IJmuiden afdeling metaal.

Deel dit: