1 februari 2021

Dune kraampjes moesten dicht door drukte

Dune aan de Duinrand, het pannenkoekenrestaurant bij de ingang van de AWD aan de Zandvoortselaan is zondagmiddag op last van burgemeester David Moolenburgh gesloten. Door het prachtige weer was het voor de ingang van de AWD heel druk met wandelaars. Dune verkoopt sinds de sluiting van de horeca buiten koffie to go, limonades en etenswaren.

Om de drukte te spreiden had eigenaar Onno Ransdorp drie kramen op ruime afstand van elkaar geplaatst om de klanten veilig te kunnen bedienen: “Het was hartstikke druk met mensen die de duinen in gingen en dan lopen ze langs onze kraampjes. Wij proberen zoveel mogelijk afstand te creëren voor de mensen die bij ons iets bestellen. Maar Handhaving, die de afgelopen tijd al meerdere keren bij ons langs was geweest en toen tevreden was over onze werkwijze, vond het deze zondag veel te druk. We hebben toen snel wat aangepast, maar dat was volgens de BOA’s niet voldoende. De burgemeester heeft toen uiteindelijk besloten dat de zaak dicht moest.”

Burgemeester Moolenburgh was na signalen van boa’s persoonlijk poolshoogte gaan nemen. “Laat ik vooropstellen dat de ondernemer zijn stinkende best doet en we zijn er zeker niet op uit om hem het leven zuur te maken. Maar het was er de tweede helft van de middag gewoon veel te druk. Tja, soms gaat het mis. Dat had vooral met hardleerse mensen te maken. We zullen vanuit de gemeente met de ondernemer overleggen over hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen”, aldus Moolenburgh.

De sluiting werd, zo oordeelde men later, beperkt tot de zondag. Vanaf maandag mocht Dune weer open. Onno: “Om alles goed op een rijtje te zetten zijn wij maandag toch dicht gebleven. We hebben allerlei nieuwe maatregelen genomen met dranghekken en extra borden met aanwijzingen, zodat de wandelaars die de duinen in gaan en mensen die bij ons iets willen nuttigen, beter uit elkaar kunnen worden gehouden. We hopen zo te voorkomen dat het bij ons te druk wordt en we weer moeten sluiten.”

Deel dit: