6 februari 2020

Duinen grenzend aan circuit tijdens Formule 1 dicht voor publiek

PWN heeft met de Dutch Grand Prix afspraken gemaakt om in de periode rond de Formule 1 het duingebied direct grenzend aan het circuit af te sluiten. De duinen die tegen het circuit aanliggen worden met festivalhekken van 27 april tot en met 3 mei voor het publiek afgesloten.

Afsluiting van dit gebied is noodzakelijk om de natuur te beschermen en de veiligheid tijdens het evenement te waarborgen. Het gebied is wel toegankelijk voor hulpdiensten.

De overige gebieden in NPZK worden niet afgesloten, maar zijn voor het in goede banen leiden van de bezoekersstromen op sommige locaties wel (tijdelijk) beperkter toegankelijk met de fiets. De meeste parkeerplaatsen (Koevlak en Parnassia) zijn door het afsluiten van de Zeeweg met de auto niet bereikbaar. Het bezoekerscentrum De Kennemerduinen is open, maar op 1, 2 en 3 mei worden geen excursies georganiseerd. De komende tijd worden omwonenden, ondernemers, bezoekers en andere belanghebbenden verder geïnformeerd over de bereikbaarheid van het gebied. 

Deel dit: