26 april 2022

Drie Zandvoorters Koninklijk gedecoreerd

Burgemeester David Moolenburgh heeft dinsdagochtend drie Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Dirk Wijnands, Johan Schouten en Ed Fransen zijn benoemd tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau.

De drie mannen werden met verschillende redenen naar het raadhuis gelokt, waar de burgemeester, in het bijzijn van familie en direct betrokkenen, klaarstond om het drietal te verrassen.

Dirk Wijnands (72) is vrijwilliger bij het Circuit van Zandvoort. Hij viert dit jaar zijn 50-jarig jubileum als lid van de Officials Club Automobielsport, beter bekend als de OCA. Op het circuit vervult hij de functie van Start Official en Flag Marshall. Wijnands wordt regelmatig door buitenlandse organisatoren uitgenodigd om als official dienst te doen, zoals in Amerika. Daarnaast coacht hij de jonge officials.

Johannes Maria Schouten (71) heeft vele vrijwilligersfuncties bekleed. Bij de Nicolaasschool als lid van de ouderraad en (mede) organisator van activiteiten. Bij Pluspunt als chauffeur van de belbus en bij de parochie St. Agatha zet hij zich in voor minderbedeelden. Zo maakt en bezorgt hij onder andere boodschappenpakketten en regelt hij vakantieweken voor gezinnen. Schouten is tevens tuinman bij Nieuw Unicum en conciërge bij de Oranje Nassauschool. Tijdens de coronaperiode haalde hij boodschappen voor mensen die de deur niet meer uit konden of durfden.

Evert Arie Fransen (76) was voorzitter van de Protestantse Jeugdvereniging ‘De Vliegende Schotel’. Hij richtte daar een eigen toneelclub en een operetteafdeling op. Tevens was hij voorzitter, regisseur en schrijver bij Toneelvereniging Wim Hildering. Hij gaf toneelles en verzorgde het decor. Ed was ook jarenlang regisseur van het Sinterklaastoneel dat jaarlijks een voorstelling opvoert voor de Zandvoortse basisscholen. En tot op heden is hij regisseur bij de Zandvoortse Folklore vereniging ‘De Wurf’.

Deel dit: