25 augustus 2021

Doorlaatbewijs is geen parkeervergunning!

Deze week is de gemeente begonnen met het versturen van de eerste doorlaatbewijzen. Al snel werd duidelijk dat het niet overal goed is gegaan. Op meerdere adressen bleken verkeerde doorlaatbewijzen te zijn bezorgd. Daarnaast worden veel bewijzen op internet aangeboden. De gemeente betreurt beide zaken en benadrukt dat het verhandelen van deze documenten geen enkele zin heeft.

Op de sociale media is binnen Zandvoort een discussie ontstaan over de doorlaatbewijzen voor inwoners tijdens de dagen van de Grand Prix. Sommigen zijn ervan overtuigd dat het doorlaatbewijs tevens als parkeervergunning geldt. De gemeente Zandvoort laat weten dat dit absoluut niet het geval is!

“Er zijn bij het verwerken en combineren van de verschillende databestanden en aanvragen helaas problemen ontstaan, waardoor sommige inwoners teveel doorlaatbewijzen ontvangen hebben. Het heeft geen zin om deze doorlaatbewijzen aan anderen te geven of door te verkopen. Een doorlaatbewijs is namelijk geen parkeervergunning”, zo laat de gemeentelijke woordvoerder weten.

Wie abusievelijk teveel doorlaatbewijzen heeft ontvangen, kan daar verder niets mee doen. “Als je hem aan iemand anders geeft komt diegene het dorp weliswaar in, maar hij kan en mag dan vervolgens nergens parkeren. Betaald parkeren is immers in die periode niet mogelijk en ook de bezoekersvergunningen zijn niet geldig”, legt hij uit.

Iedereen die in Zandvoort wel mag parkeren tijdens het evenement heeft al een parkeervergunning op kenteken of parkeert op eigen terrein. Automobilisten die zonder parkeervergunning parkeren zullen zonder pardon worden weggesleept. De woordvoerder drukt op het hart: “U heeft het doorlaatbewijs alleen nodig om toegang tot het dorp te krijgen, meer niet.”

Deel dit: