14 december 2020

Doe allemaal mee aan de… thuisduik!

“Als de mensen niet naar de zee mogen komen, brengen we de zee gewoon naar de mensen”. Met die uitspraak wordt de ‘Nieuwjaarsduik uit Blik’ aangekondigd. Ook Zandvoort doet mee aan deze landelijke actie.

De organisatoren van de Nieuwjaarsduik Zandvoort hebben al enige tijd geleden besloten om de traditionele en leukste duik van Nederland, de Zandvoortse Nieuwjaarsduik, niet door te laten gaan. Als alternatief wordt op het Badhuisplein een fotoserie tentoongesteld met foto’s van duikers, door duikers. Een selectie van deze duikfoto’s is ook te zien in het HDMZ.

Daarnaast doet de organisatie mee aan het idee van Unox en de landelijke Stichting Nieuwjaarsduiken: de ‘Nieuwjaarsduik uit Blik’. Nieuwjaarsduik-fans kunnen de komende weken via unox.nl/nieuwjaarsduik leuke wikkels downloaden en dat plakken op een blik gevuld met zeewater. Met die blikken (of iets anders) kan op 1 januari om 12.00 uur, samen met nog tienduizenden andere landgenoten, worden meegedaan aan een grootse officiële ‘thuisduik’: in eigen tuin, op het balkon of in de badkuip. Zo kan het jaar toch nog fris van start gaan. De gedachte hierbij is: als jij niet naar de duik kunt komen, dan komt de duik gewoon naar jou.

De Nieuwjaarsduik steunt ieder jaar een goed doel. Zo ook deze alternatieve editie: voor elke ‘Nieuwjaarsduik uit Blik’ worden door Unox twee blikken erwtensoep aan de Voedselbank geschonken. 

Deel dit: