10 september 2022

‘Dobberende Flessen’ voor een mooi en schoon Zandvoort

Komende week is de World Clean Up-week. In Zandvoort wordt op woensdag 14 september het scholenprogramma ‘Dobberende Flessen’ op en aan het strand van Zandvoort afgesloten met de onthulling van het gelijknamige kunstwerk ‘Dobberende Flessen’.

De leerlingen van bijna alle basisscholen in Zandvoort hebben zes weken lang plastic doppen en ander plastic afval op het strand gejut en ook elders in het dorp verzameld. Alle doppen werden op school in een speciaal ontworpen maritieme verbeelding, gemaakt van staal en gaas, een dobberende fles gestopt. Zo ontstond gaandeweg een kleurrijk kunstwerk.

Gastlessen

De groepen 1 t/m 8 kregen voorafgaand een gastles verzorgd door Plastic Circle over zwerfafval, plastic soep, afval scheiden en hergebruik van materiaal. Zo werden de leerlingen op een positieve manier bewust gemaakt van het belang van een schone leefomgeving voor mens en dier. Deze gastlessen zijn mogelijk gemaakt door Spaarnelanden, dat hiermee wil benadrukken dat afval waardevolle grondstof is in de hedendaagse circulaire economie.

Het kunstwerk zal komende woensdag om 11.15 uur op het Badhuisplein worden onthuld. Voorafgaand verzamelen de leerlingen bij strandpaviljoen Laguna Beach (nr. 8) om het laatste zwerfvuil van het strand te rapen. Wethouders Martijn Hendriks (o.a. strand en openbare ruimte) en Lars Carree (o.a. onderwijs en duurzaamheid) zullen ook aanwezig zijn. Zij vertellen dat ook zij zich graag inzetten voor een mooi en schoon Zandvoort door inwoners en bezoekers op te roepen om bij te dragen aan een zwerfvuilvrij Zandvoort.

Deel dit: