9 juni 2020

Diploma Verzorgende-IG voor Iraans echtpaar

Iraniërs Ziba Homaei en Saeid Shamseddin hebben als eerste hun diploma Verzorgende-IG voor anderstaligen uitgereikt gekregen. Het echtpaar, dat in 2012 naar Nederland kwam, werkt in AG Bodaan.

Homaei en Shamseddin begonnen samen in 2017 met het eerste voortraject ‘Leren werken de zorg‘ voor anderstaligen en drie jaar later hebben ze de vervolgopleiding met succes afgerond. Tijdens de opleiding deden ze allebei leer- en werkervaring op in de Bodaan.

Achtertuin
Vanwege de coronamaatregelen kon een feestelijke uitreiking niet worden georganiseerd. Docent Marleen van Anken van het Nova College: “Omdat de studenten hun diploma snel nodig hadden voor hun aanstelling als gediplomeerde, konden we niet langer wachten op een feestelijke uitreiking. De beste plek om Ziba en Saeid hun diploma te geven bleek mijn eigen achtertuin. Het was een bijzondere en emotionele gebeurtenis voor dit echtpaar en ook voor mij.”

Hendrina Lof van Kennemerhart heeft de studenten vanaf het begin samen met Marleen van Anken begeleid. “Ziba en Saeid zijn inmiddels goed ingewerkt en worden zeer gewaardeerd als gemotiveerde zorgcollega’s. Ik ben er trots op dat zij hun diploma hebben gehaald. We hopen dat we de feestelijke afsluiting in september met elkaar kunnen vieren, samen met de andere acht studenten die de opleiding dan hebben afgerond.”

Deel dit: