12 augustus 2021

Dinsdag start de 9e editie van Timmerdorp Zandvoort

Het aftellen is begonnen! Komende dinsdag wordt de 9e editie van Timmerdorp Zandvoort geopend. De organisatie heeft het, ondanks corona, toch voor elkaar gekregen om de Zandvoortse schoolkinderen van 8 tot 12 jaar een fijne afsluiting van de zomervakantie te bezorgen.

Net als alle voorgaande edities heeft ook dit Timmerdorp Zandvoort een thema: ‘Ik hou van Holland’. In vier dagen tijd zullen de deelnemers een compleet dorp ‘in elkaar timmeren’.

Geen verbranding

“Gelukkig mogen we na een hele gekke tijd weer timmeren/sporten en samenspelen! Dankzij de steun van de gemeente en de Zandvoortse ondernemers, mogen we weer een timmerdorp organiseren op het grasveld van parkeerterrein De Zuid. Helaas gaat de traditionele verbranding niet door, evenals de ‘open hutten route’ voor alle ouders en opa’s en oma’s. Maar: we mogen weer en dat is het belangrijkste!”, vertelt Dimitri Bluijs van de gedeeltelijk nieuwe organisatie enthousiast.

Dimitri waarschuwt wel dat iedereen de richtlijnen van het RIVM in acht moet nemen. Zo is het van belang dat alle deelnemers van tevoren de gezondheidscheck doen en niet komen als ze in quarantaine zouden moeten na bijvoorbeeld een vakantie in een als ‘rood’ aangewezen land, of als ze in contact zijn geweest met iemand die corona heeft of als ze klachten hebben. “Bij klachten moeten ze zich laten testen en alleen met een negatieve test kunnen ze dan meedoen met het Timmerdorp Zandvoort”, sluit de organisator af.

Deel dit: