19 maart 2020

Dienstregeling Connexxion vanaf donderdag 19 maart aangepast

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus leiden ertoe dat aanzienlijk minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer. Vanaf donderdag 19 maart past Connexxion daarom de dienstregeling in Haarlem-IJmond, en dus ook Zandvoort, aan.

In praktijk zijn de aanpassingen te vergelijken met een zondagsdienstregeling. De aangepaste dienstregeling is in de loop van woensdag terug te vinden in de reisplanners. Door wijzigende omstandigheden kan de dienstverlening nog verder aangepast worden. Kijk vlak voor vertrek naar de actuele reisinformatie op onze website, onze app of 9292. Alle informatie over aanpassingen van onze dienstverlening is te vinden op connexxion.nl/corona.

Concreet betekent dat:
Lijn 80:
Op werkdagen en zaterdagen rijdt lijn 80 twee keer per uur. Op zondagen rijdt lijn 80 één keer per uur.

Lijn 81:
Op werkdagen, zaterdagen en zondagen rijdt lijn 81 één keer per uur.

Aangepaste serviceverlening in de bus
Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, vraagt Connexxion de reizigers om via de midden deuren in te stappen en achterin in- en uit te checken. “Hiermee verminderen we het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs. Met deze maatregel proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers. Achterin instappen betekent dat reizigers geen los kaartje kunnen kopen bij de buschauffeur. Reizigers kunnen reizen met een OV-chipkaart, e-ticket of met de Tranzer app. Saldo en e-tickets zijn te koop via connexxion.nl. Daar is ook meer informatie voorhanden.

Deel dit: