10 april 2020

Deelnemers afgelaste circuitrun doneren € 35.000 aan Stichting Hartekind

Ondanks de geannuleerde Zandvoort Circuit Run hebben deelnemers € 35.000 opgehaald voor Stichting Hartekind, het officiële goede doel van deze 13e editie. De Rotaryclub Zandvoort kiest jaarlijks een goed doel uit waar het gedoneerde bedrag naar toe gaat en dat was voor 2020 Stichting Hartekind.

Stichting Hartekind is opgericht om aangeboren hartafwijkingen te kunnen onderzoeken en financieren. Ieder jaar worden in Nederland 1.500 kinderen geboren met een aangeboren hartafwijking. Helaas sterft jaarlijks 10% daarvan aan de gevolgen van een hartafwijking. Stichting Hartekind wil door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven voor alle 25.000 Hartekinderen in Nederland verbeteren.

Deelnemers aan de Zandvoort Circuit Run konden bij online inschrijving een vrijwillige donatie doen voor Stichting Hartekind. Met deze donatie steunen deelnemers wetenschappelijk onderzoek. Benieuwd welke lopende onderzoeken er gefinancierd worden? Kijk op de website van Stichting Hartekind.

Deel dit: