5 februari 2020

De Zandvoortse Courant: al 15 jaar uw lokale krant

De Zandvoortse Courant bestaat deze week 15 jaar. Om precies te zijn viel op 3 februari 2005 viel de allereerste editie onder de vlag van de huidige uitgever Zandvoort Press BV op de deurmat.

De krant ontstond destijds na een initiatief van Peter en Gillis Kok. Sinds het verdwijnen van de abonneekrant Het Zandvoorts Nieuwsblad in 1999 had Zandvoort namelijk geen eigen huis-aan-huiskrant meer. Een dalend aantal abonnees was destijds voor de uitgever (tevens eigenaar van Het Parool) reden om de stekker eruit te trekken.

Ruim vijf jaar later deden vader Peter en zoon Gillis Kok een poging om weer een weekkrant op te zetten. Belangrijkste voorwaarde voor hun was dat de krant bij iedereen gratis in de bus moest kunnen vallen. Met als enige inkomstenbron de advertenties van lokale ondernemingen. Tevens maakten zij zich hard voor hyperlokaal nieuws, oftewel geen regionale berichten in de Zandvoortse Courant.

Voor Zandvoorters, door Zandvoorters dus. Tot op de dag van vandaag is het gelukt om dat vol te houden. Niet in de laatste plaats omdat de adverteerders de krant altijd trouw zijn gebleven. In 2020 gebruiken de Zandvoortse ondernemers de krant nog steeds om hun klandizie te bereiken. Voor heel veel dorpsgenoten is de krant de belangrijkste bron van informatie over het reilen en zeilen in ons geliefde dorp. Laten we hopen dat we nog heel veel jaren plezier aan elkaar kunnen hebben!

Deel dit: