8 januari 2020

De Verbeelding neemt Café De Overkant over

Café De Overkant, het cafégedeelte van de Blauwe Tram, is in andere handen gekomen. Uitbater Ab van der Moolen is afgelopen zaterdag met pensioen gegaan. Het beheer wordt overgenomen door De Verbeelding.

Van der Moolen heeft voor de verhuizing naar café De Overkant jarenlang het Gemeenschapshuis gerund. Hij nam 40 jaar geleden de exploitatie over van zijn vader. Eerst alleen en later samen met zijn vrouw Carolien. Nadat het Gemeenschapshuis werd gesloopt ging het stel verder in het café in de Blauwe Tram, dat zodoende de naam café De Overkant kreeg.

Vorige week zaterdag gaf Van der Moolen een afscheidsreceptie. Het werd een gedenkwaardig afscheid, want het café puilde uit met vrienden, gasten en relaties. In verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, en gezien het feit dat zoveel jaren horeca niet bepaald in je ‘koude kleren’ gaat zitten, vond hij het meer dan voldoende. Hij gaat nu onder andere meer tijd besteden aan zijn geliefde golfsport.

Opvolging
Het horecagedeelte van de Blauwe Tram wordt overgenomen door de coördinator van De Verbeelding, Rogier Leegwater. De Verbeelding is een netwerkorganisatie die bestaat uit lokale organisaties, ondernemers, opleiders en zorgaanbieders en tot doel heeft om Zandvoorters die onder de Wmo, Participatiewet of Jeugdwet vallen, aan passend werk te helpen. Of dat ook betekent dat het beheer van het horecagedeelte voor arbeidsplaatsen voor De Verbeelding gaat zorgen is vooralsnog niet bekend.

Deel dit: