1 juni 2020

De horeca is weer open, de terrassen staan uit

Het is zover! Na 2,5 maanden gedwongen sluiting, is de horeca ook in Zandvoort vanmiddag om 12.00 uur weer open gegaan. Met medewerking van de gemeente mogen op veel plaatsen grotere terrassen worden uitgezet.

Omdat het aangekondigde strandweer wat tegenviel, was het niet echt een gekkenhuis in Zandvoort. Geleidelijk en in alle rust werd een deel van de terrassen met gasten gevuld en hield men zich aan het anderhalvemeter-beleid. De horecabedrijven hadden zich goed voorbereid en vooralsnog houdt iedereen zich aan de richtlijnen van het RIVM.

De Haltestraat is bij wijze van proef de hele maand juni van 12.00 tot 00.00 uur afgesloten voor al het verkeer, om de terrassen de ruimte te geven. Het deel van de Haltestraat waar de dichtste concentratie horecabedrijven te vinden is, was heel gezellig ingericht. Men stond echt te popelen om eindelijk weer aan de slag te gaan.

Burgemeester David Moolenburgh deed vanmiddag ter oriëntatie een ronde door het centrum en langs het strand. Hij liet zich overal goed op de hoogte stellen van de ontstane situatie en belooft dinsdag met een eerste evaluatie te komen.


De Haltestraat is afgesloten om de terrassen de ruimte te kunnen geven

Het terras van voormalig café Neuf wordt gebruikt door de overburen van Brasserie Zin 

Op het Badhuisplein heeft De Zeerover het terras flink kunnen uitbreiden

Op het strand mogen vanaf vandaag ook de bedjes weer worden uitgezet, zoals hier bij Beach Club Tien 

Het terras van café Mio op het Kerkplein

Zandvoort Marketing heeft gastdames en -heren ingezet om bezoekers te wijzen op de anderhalve meter maatregel  

Deel dit: