18 november 2020

Dak van Zandvoorts Raadhuis feestelijk uitgelicht

Maandagavond is de speciale uitlichting van het raadhuis voor het eerst ontstoken. Het is een initiatief van Ondernemers Vereniging Zandvoort (OVZ) en werd mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Ondernemers Innovatiefonds Zandvoort. De kleurrijke uitlichting zal evenals de reguliere feestverlichting tot eind februari blijven branden.

Met de energiezuinige ledverlichting kunnen letterlijk eindeloos veel kleurencombinaties worden geprogrammeerd. Via een computer op de zolder van het raadhuis kan het systeem worden aangestuurd door een smartphone.

Peter Tromp van OVZ: “Met het niet doorgaan van de ijsbaan kan het Raadhuisplein wel een sfeerimpuls voor de feestdagen gebruiken. Iedereen is enthousiast en ik hoop eerlijk gezegd dat we er een permanente situatie van kunnen maken. Die wens is er ook bij het college heb ik begrepen. Maar zover is het nog niet. We hebben nu een overeenkomst tot eind februari maar ik hoop heel erg dat we de middelen vinden om de installatie aan te kopen. Ik heb de leverancier alvast gevraagd om een offerte voor aankoop en onderhoudscontract.”

Naast de Zandvoortse kleuren blauw en geel staan er al andere combinaties op het programma. Volgende week zal in het kader van de actie van Amnesty tegen verkrachting het plein oranje kleuren, rond de kerstdagen zullen rood en groen de boventoon voeren en tijdens de Winter Pride is het de beurt aan alle kleuren van de regenboog.

Kerstboompjes
Een ander initiatief van OVZ betreft de aanschaf van kerstboompjes met verlichting die onder ondernemers zullen worden verdeeld. “Ja ook dat is gelukt dankzij een bijdrage van het Innovatiefonds. We hebben 150 Conica’s, dat zijn kleine puntsparren besteld en het is de bedoeling dat elke zaak in het dorp, dus ook in Noord en buiten het centrum, er rond de feestdagen eentje voor de deur krijgt”, aldus Peter Tromp.

Deel dit: