29 juni 2020

D66 presenteert nieuwe wethouder: Raymond van Haeften

Raymond van Haeften wordt de nieuwe wethouder namens D66 in het Zandvoortse college. Van Haeften is wethouder geweest in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en kan direct aan de slag. Voor de raadsvergadering van 30 juni wordt hij aan de gemeenteraad voorgedragen.

Van Haeften, die tevens voorzitter van D66 Noord-Holland is, heeft zijn sporen verdiend in Haarlemmerliede en Spaarnwoude en heeft daar als wethouder zeer goed gepresteerd, begint D66-fractievoorzitter Michiel Hermsen. “Raymond heeft veel ervaring met verschillende portefeuilles zoals Sociaal Domein, Onderwijs en Sport en Metropool Regio Amsterdam (MRA), maar ook ruimtelijke ordening, economie en toerisme is hem niet vreemd.Hij is precies de man die we zochten en past helemaal in het profiel hetgeen we opgesteld hebben met de fractie. Iemand die onafhankelijk is, verantwoordelijkheid neemt en die zich vastbijt in ingewikkelde dossiers”, aldus Hermsen.

De 67-jarige Van Haeften staat te trappelen om te beginnen. Met al zijn ervaring wil hij zich heel graag inzetten voor Zandvoort, voor de inwoners, organisaties en bedrijven. Hij woont in Halfweg maar hij belooft dat hij veelvuldig in Zandvoort te zien zal zijn.

“De raad heeft met het oude college een collectief raadsprogramma liggen. Het nieuwe coalitieakkoord komt daar nu overheen. Het is tijd voor uitvoering en realisatie. Daar ga ik me keihard voor maken”, belooft Van Haeften, die volgens Hermsen goed past bij dit college. “Hij brengt zijn ervaring als wethouder mee, heeft zich binnen de partij vaak bewezen en is een goed en gedegen bestuurder. Bovendien is hij goed ingevoerd in Kennemerland en kent hij zijn collega’s van Velsen tot Heemstede en van Amsterdam tot Bloemendaal.”

Deel dit: