4 juni 2021

Cursus voor geïnteresseerden lokale politiek

Mensen uiten vaak makkelijk kritiek op politieke besluiten, maar hebben eigenlijk geen idee wat er zoal bij de gemeentepolitiek komt kijken. Wie daarin geïnteresseerd is en wellicht zelfs een bijdrage zou willen leveren, wordt uitgenodigd voor de gratis cursus Politiek Actief.

Hoe steekt de gemeentepolitiek in elkaar? Wie is waarvoor verantwoordelijk? Wat doet een politieke partij? Hoeveel tijd ben je met de politiek bezig? Hoe werkt de besluitvorming in de gemeente? Waar is een gemeenteraad allemaal voor verantwoordelijk? En hoe kan ik politiek actief worden? wat kom er allemaal bij de gemeenteraadsverkiezingen kijken? Hoe stel je een verkiezingsprogram op? Allemaal vragen die aan bod zullen komen tijdens de cursus ‘Politiek Actief’, die gratis wordt aangeboden door de gemeente.

De cursus wordt georganiseerd door de gemeenteraad en het college samen en is bedoeld voor Zandvoorters die meer willen weten over de gemeenteraad en er misschien wel over nadenken zelf politiek actief te worden. Diverse gemeenteraadsleden zullen acte de présence geven om het een en ander uit te leggen en u kunt ze vragen stellen.

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten: op dinsdag 15 juni, donderdag 24 juni en donderdag 1 juli van 19.30 tot 22.00 uur. Gezien het feit dat de coronamaatregelen in snel tempo worden afgebouwd, lijkt het dat de cursus in de raadzaal in het raadhuis kan worden gehouden. Mocht dat toch niet lukken, dan zal de cursus online worden gehouden.

Het maximum aantal deelnemers voor de cursus is 15 personen. De inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst. Aanmelden is gratis en kan tot en met woensdag 9 juni via griffie@zandvoort.nl. Neem voor meer informatie contact op met de griffie via 023-5740425. De cursus is overigens volledig toegankelijk voor mensen met een beperking.

Deel dit: