29 mei 2021

‘Coronawandeling’ met makelaar Timo Greeven

Ger Loogman heeft in opdracht van de gemeente met een aantal Zandvoorters teruggeblikt op het afgelopen coronajaar. Tijdens een wandeling werd er gesproken over wat corona voor hen betekende. In deze vijfde en laatste wandeling sprak hij met de Zandvoortse makelaar Timo Greeven.

Greeven Makelaardij is een van de grote makelaarskantoren in Zandvoort. Timo Greeven vertelt wat voor impact corona heeft gehad op zijn kantoor. Met name in de eerste periode van de lockdown gebeurde er van alles: “Alle bezichtigingen werden afgezegd. Afgesloten contracten werden teruggedraaid, bijvoorbeeld omdat banken strenger werden. Daarbij kwam dat veel mensen het niet meer durfde om een woning te bezichtigen. Daarom begonnen we met videobezichtigingen, via Whatsapp of Facebook Live. Dat sloeg best goed aan.”

Een jaar later staat de woningmarkt er heel anders voor. De prijzen gaan door het dak, ook in Zandvoort. Hoe kan dat zo snel veranderen? Timo: “Door de lockdown kregen we in Zandvoort veel bezichtigingen van mensen die de stad wilden ontvluchten. Ze ontdekten Zandvoort als mooie plek om te wonen, met veel natuur en frisse lucht.”

Benieuwd naar Timo’s hele verhaal over de onstuimige ontwikkelingen op de Zandvoortse woningmarkt? Luister dan naar het gesprek met Ger Loogman in de podcastserie ‘De Coronawandelingen’. De podcast is te vinden op Spotify (zie hieronder). Daar zijn ook de gesprekken met burgemeester David Moolenburgh, jongerenwerker Marieke Lowiessen, autocoureur Jan Lammers en Ernst Brokmeier van de Reddingsbrigade te beluisteren.

Deel dit: