10 maart 2020

Coronavirus vooralsnog geen spelbreker voor Formule 1

De gemeente krijgt veel vragen over het Coronavirus. Een van de meest gestelde vragen gaat over de Formule 1. De burgemeester heeft nog geen aanleiding om nu al een besluit te nemen of de race door kan gaan op 3 mei, hij geeft aan nauw in contact te staan met het RIVM. 

Op de vraag: ‘Gaat de Formule 1 nog wel door nu het Coronavirus zich ook door Nederland verspreid’ geeft de woordvoerder namens het college het volgende antwoord: 

Voorlopig is er nog geen sprake van aanpassingen in het programma van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix en het 35 dagen programma voorafgaand aan de Formule 1: Zandvoort Beyond, beach for racing.

Alle partijen zijn volgens planning bezig met alle werkzaamheden en voorbereidingen voor alle evenementen tot en met 3 mei. Uiteraard monitoren we de situatie en laten we ons hierbij adviseren door het RIVM (Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Momenteel worden landelijk maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Minister Rutte adviseerde afgelopen maandag om elkaar geen handen meer te schudden. Afhankelijk van het verdere verloop wordt door de Rijksoverheid, op advies van het RIVM, zorgvuldig overwogen of evenementen met veel bezoekers zoals de Formule 1 en het Eurovisiesongfestival doorgang kunnen vinden.

Zolang er geen landelijke richtlijnen of aanwijzingen zijn is afgesproken dat de Veiligheidsregio op basis van de regionale situatie kan bekijken of het verstandig is vele mensen bijeen te laten komen. De uiteindelijke beslissing hierover wordt genomen door de burgemeester. Momenteel is het te vroeg om hierop vooruit te lopen.  

Deel dit: