1 april 2020

Coronamaatregelen verlengd t/m 28 april

Alle maatregelen die nu gelden tegen de verspreiding van het coronavirus, worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dat maakte premier Mark Rutte maandag tijdens en persconferentie bekend. Omdat die datum midden in de meivakantie van de scholen valt, zullen die in ieder geval niet eerder dan na deze vakantie weer open gaan.

De afstand tot elkaar blijft op 1,5 meter gehandhaafd. Gelegenheden met beroepen waarbij men contact met anderen heeft, zoals kappers, masseurs, fysiotherapeuten, escortbedrijven en seksclubs blijven gesloten. De sanitaire gelegenheden, inclusief de douches, van campings en recreatieparken moeten sluiten; de campings op zich kunnen open blijven. Verder zei Rutte dat mensen geen plannen voor de meivakantie moeten maken, omdat het niet gezegd is dat het normale leven na 28 april weer kan worden opgepakt. Het crisisteam wil uiterlijk op dinsdag 21 april bekend maken of mogelijk meer en langere maatregelen noodzakelijk zijn. Mocht dat niet zo zijn, dan zal gefaseerd naar de ‘normale’ situatie toegewerkt gaan worden; niet alles zal dan in één keer teruggedraaid worden.

Hoe de situatie in Zandvoort zal worden de komende weken, zal door velen worden gevolgd. Met het mooie lenteweer in aantocht is het verleidelijk om naar het strand en de duinen te komen, maar tot nader order zal Zandvoort afgesloten blijven voor dagjesmensen.

Deel dit: