25 november 2021

Corona nog geen reden om Zandvoortse basisscholen te sluiten

Vooralsnog is corona voor de meeste basisscholen nog geen reden om te sluiten, zoals de Oranje Nassauschool deze week. Een rondgang langs de Zandvoortse scholen leerde dat er wel klassen in quarantaine zijn, of zijn geweest, maar dat de meeste scholen open kunnen blijven.

De Oranje Nassauschool is vanaf maandag dicht gebleven omdat er teveel besmettingen waren onder zowel leraren als leerlingen. Dinsdag en woensdag werd online les gegeven en donderdag zou, als er weer voldoende leerkrachten uit quarantaine zouden komen, weer fysiek les worden gegeven. Vandaag is de school echter nog dicht gebleven.

Op sommige andere scholen zijn er wel bepaalde groepen in quarantaine gegaan. Dat was het geval op de Duinroosschool en de Hannie Schaftschool. Op de Duinroosschool komen de groepen 7 en 8 komende maandag weer terug uit quarantaine. Iets wat de groepen 7 en 8 van de Nicolaasschool ook hebben meegemaakt.

Op de Mariaschool is tot nu toe nog geen enkele groep in quarantaine geplaatst. Daar was wel één leerkracht ziek, maar die is getest en de klachten waren niet corona-gerelateerd. Directeur Marion Vane houdt echter wel een slag om de arm: “We blijven heel waakzaam want het virus steekt overal de kop op!”

De School was donderdagmiddag niet telefonisch bereikbaar.

Deel dit: