22 april 2021

Coalitie stevig in het zadel na discussie over toegangsweg circuit

Woensdagavond, tijdens de voortzetting van de raadsvergadering van afgelopen dinsdag, is gebleken dat de huidige coalitie nog steeds stevig in het zadel zit. Zowel OPZ als PVV hadden een motie ondertekend die ging over de nieuwe toegangsweg naar het circuit, maar die haalde het niet. Ook een interpellatieverzoek van PVV bracht vooralsnog geen schokkende zaken boven water.

Wethouder Raymond van Haeften had zijn huiswerk gedaan en kon vrijwel alle kritiek pareren. Volgens de wethouder, die min of meer speciaal voor de F1 was binnengehaald vorig jaar, is Zandvoort nog steeds in gesprek met de provincie en zolang dat nog gaande is, kan hij geen voorspelling doen over mogelijk een gang naar de rechter door Noord-Holland.

De provincie wil dat de toegangsweg slechts 6 keer per jaar gebruikt gaat worden: 3 keer met de Max Verstappen-dagen en 3 keer tijdens de Grand Prix. Zandvoort wil de weg zeker 50 keer per jaar gebruiken, en dan niet alleen voor nood- voor de hulpdiensten.

Gelekt naar de pers

RTL Nieuws kopte vorige week met ‘Zandvoort ruziet met provincie over uitweg formule-1 circuit’, terwijl Zandvoort geheimhouding over de toegangsweg had ingesteld. De stukken waren dus gelekt en daar was het Zandvoortse college ‘not amused’ over. Volgens Marco Deen (PVV), Statenlid voor zijn partij in Noord-Holland, was het lek niet bij zijn fractie in de Staten. De raad riep bij monde van Karim el Gebaly op dat degene die ‘gelekt’ heeft naar RTL Nieuws zich bekend moet maken bij de voorzitter van de Zandvoortse raad, burgemeester David Moolenburgh.

De motie van OPZ werd alleen door de PVV gesteund, de andere partijen waren het niet eens met de oppositie. De motie werd dus weggestemd en de coalitie kan, voorlopig, weer rustig slapen. Komende donderdag meer hierover in de nieuwe editie van de Zandvoortse Courant.

Deel dit: