3 juni 2022

Coalitie is rond: Jong Zandvoort, CDA, OPZ en VVD

Het vormen van de coalitie tussen Jong Zandvoort, CDA, OPZ en VVD is afgerond. Dat blijkt uit bronnen die in handen zijn van de Zandvoortse Courant en Zandvoort Inside. Er wordt een college gevormd met vier wethouders.

Het coalitieakkoord ‘Voor Zandvoort’ is het resultaat van ongeveer drie maanden onderhandelen sinds de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Daarmee is ook de invulling van het nieuwe college bekend.

Officieel hebben de formerende partijen niets naar buiten gebracht sinds het nieuws begin mei over de aanstelling van formateur Jeroen Nobel. Betrouwbare bronnen bevestigen nu dus een compromis.

“We willen een bestuurscultuur waarin raadsleden en wethouders met respect met elkaar omgaan. We benaderen elkaar vanuit het uitgangspunt van vertrouwen. Dat betekent ook om niet meer achterom te kijken, maar elkaar een tweede kans te geven”, valt te lezen in het stuk.

Vier wethouders

In de afgelopen weken zijn er ook enkele prominenten van binnen- en buitenaf benaderd voor het wethouderschap. Daaruit is onder meer duidelijk geworden dat in elk geval Gert-Jan Bluijs namens het CDA terugkeert. Hij was ook de afgelopen periode verantwoordelijk portefeuillehouder op onder meer cultuur en financiën. Verder een opvallende naam van een niet-onbekende: Martijn Hendriks is voorgedragen vanuit Jong Zandvoort voor een functie in het college. Namens de Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) neemt Peter Kramer de taak als wethouder op zich. De VVD levert relatief de nieuwste kandidaat in de politiek, Lars Carree.

De portefeuilles worden later bekend gemaakt. De installatie zal naar verluidt plaatsvinden tijdens een extra raadsvergadering op dinsdag 21 juni.

Meer informatie volgt zodra het daadwerkelijke akkoord bekend wordt gemaakt.

Deel dit: