20 september 2021

Clean Up Challenge tijdens Burendag

Op zaterdag 25 september is het weer Landelijke Burendag en in Zandvoort Noord wordt daar weer aan meegedaan. Onder leiding van Pluspunt wordt op het Flemingplein om 11.00 uur gestart met twee activiteiten.

In Zandvoort helpen we elkaar veel. Om dit nog meer te stimuleren en de helpers te bedanken worden wafels gebakken voor burendienst. “Voor wie een burendienst doet (of gaat doen) zijn er kaartjes; deze kunnen worden ingevuld en voor ieder kaartje kun je een verse wafel krijgen op het plein. Zo krijgen we een mooie slinger van Zandvoortse Burendiensten”, meldt een woordvoerder van Pluspunt.

Tevens wordt er om 11.00 uur gestart met een vervolg op de Burendag van vorig jaar: de Clean Up Challenge. Buurtbewoners gaan samen wandelen en zwerfafval opruimen met een grijpstok. Spaarnelanden levert de grijpstokken en handschoenen en heeft speciaal voor deze wandelaars een pas aan Pluspunt geschonken van de afvalcontainer. Op deze manier kunnen de zakken direct in de container worden achtergelaten. Het wandelen is niet alleen gezellig maar levert ook een schone buurt op.

Pluspunt heeft een flyer verspreid met kaartjes voor Burendiensten. Wie deze niet in de bus heeft ontvangen, kan op de dag zelf ter plekke nog een kaartje invullen. “Er is koffie, thee en er worden wafels gebakken. Kom gezellig langs, ook kinderen zijn welkom om mee te doen”, sluit de woordvoerder af.

Deel dit: