26 augustus 2020

Circuit Zandvoort wordt CM.com Circuit Zandvoort

Woensdagmiddag heeft Circuit Zandvoort een nieuwe naam gekregen. Voortaan zal de Zandvoortse racebaan door het leven gaan als CM.com Circuit Zandvoort. Dat maakte Robert van Overdijk, directeur van het circuit en DGP ten overstaan van de nationale pers bekend.

De naam ‘Circuit Zandvoort’ bestaat nog niet zo lang. Na de overname door prins Bernhard en zijn compagnon werd besloten om de naam Circuit Park Zandvoort, die toen al 17 jaar in gebruik was, te veranderen door ‘Park’ weg te laten. Nu wordt het dus ‘CM.com Circuit Zandvoort’. CM.com is een ICT bedrijf dat al verbonden is aan de Dutch Grand Prix Formule 1. Het Nederlandse softwarebedrijf is een van de hoofdsponsoren en verzorgt als ‘Official Event Supporter’ alle communicatie met de racefans zoals de ticketverkoop.

Grade One licentie
Tijdens de persconferentie op het circuit werd  ook bekend gemaakt dat de DGP al op 7 juli de Grade One licentie heeft gekregen van de FIA. Deze licentie is nodig om de Formule 1 te mogen ontvangen. Tevens werden vol trots de locaties getoond die verbouwd danwel vernieuwd waren, zoals de nieuwe EHBO post, wat eigenlijk meer een klein ziekenhuis genoemd kan worden, de wedstrijdtoren, de pit boxen en de Champions Lounge (bovenop de nu al beroemde kombocht).

Deel dit: