5 maart 2020

Circuit officieel heropend door Max Verstappen 

Na vier maanden van verbouwen is Circuit Zandvoort klaar om de Formule 1 op 3 mei te ontvangen. Woensdag 4 maart was het niemand minder dan Max Verstappen die in een Red Bull RB8 bolide de ‘Legendary Lap’ het vernieuwde Circuit Zandvoort opende. 

Verstappen was lyrisch over de nieuwe baan. “Ik vond het heel leuk. Vooral bocht drie en de laatste bocht 14. Ja, die banking dat voelt heel bijzonder aan. En er zitten veel verschillende lijnen die je in de bochten kan rijden. Prachtig.”

“Mooie van bijvoorbeeld bocht 3 is dat het ook een kombocht is en dat de binnenkant van de bocht helemaal wegvalt naar beneden. Als je daar aankomt zie de binnenbocht helemaal niet omdat je zo laag in de auto zit. En daarna… hoe je de rest van de bocht neemt, dat is echt heel anders dan dat je gewend bent.” 

“Het maakt me heel trots om hier te rijden ik kijk er enorm naar uit, als ik mijn fans zie op de andere circuits, dan kan het hier alleen nog maar mooier worden tijdens de Dutch Grand Prix”, aldus Verstappen, die vervolgens ook nog in een snelle Aston Martin een paar rondes reed met Arie Luyendijk, die speciaal voor deze gelegenheid was overgevlogen uit Amerika, naast hem. 

Ook Sportief Directeur van de Dutch Grand Prix Jan Lammers reed samen met Jos Verstappen een paar rondes in eenzelfde Aston Martin. Lammers is enorm tevreden. “Het circuit is in zeer korte tijd klaargestoomd voor de koningsklasse van de autosport. Zo is de uitloopstrook van de Gerlachbocht voor de veiligheid vergroot. De Hugenholtz is een kombocht geworden waardoor twee F1 auto’s naast elkaar met dezelfde snelheid kunnen strijden om met meer vaart richting het Scheivlak te schieten. En dan, die blinde bocht naar rechts, schuin naar beneden door de duinen.”

Dat is volgens Lammers één van de spectaculairste attracties van dit circuit voor de coureurs. “Zo’n soort bocht beleven kan nergens anders.” En dan als uitsmijter De Arie Luyendykbocht waar de bolides op hogere snelheid naast elkaar doorheen kunnen razen het rechte einde op. Kortom: het is fantastisch geworden.” 

Deel dit: