15 december 2020

Campagne GGD Kennemerland tegen grote aantal thuisbesmettingen

In een poging om het aantal corona-besmettingen terug te dringen, is GGD Kennemerland een grote regionale campagne gestart. Onder andere wordt in de Zandvoortse Courant van deze week (51) een opvallende poster afgedrukt die thuis op het raam kan worden plakken.

De campagne is bedoeld om op een vriendelijke manier bewustwording te creëren. Ruim de helft van alle corona-besmettingen gebeurt thuis en handen wassen en afstand houden werken erg goed om thuisbesmettingen te voorkomen. Gelukkig willen de meeste mensen zich graag aan de regels houden om coronabesmettingen te voorkomen. Maar dat is soms best lastig.

Met deze campagne wil GGD Kennemerland bereiken dat bewoners en hun bezoekers ook binnenshuis afstand van elkaar houden. Op deze manier kan het grote aantal thuisbesmettingen in deze regio teruggedrongen worden. Inwoners die de poster voor hun raam plakken, herinneren zichzelf en gasten aan het belang van de maatregelen.

De poster is afgedrukt in de Zandvoortse Courant van deze week (51) en kan hier worden uitgeprint. Daarnaast kunnen via de website van GGD Kennemerland gratis stickers worden besteld. Deze stickers worden ook uitgedeeld op de testlocaties.

Deel dit: