12 oktober 2020

Café De Klikspaan bestraft voor negeren van coronamaatregelen

Op last van de Veiligheidsregio Kennemerland moet café De Klikspaan in de Haltestraat twee weken gesloten blijven. Deze sanctie werd opgelegd nadat duidelijk was geconstateerd dat de coronaregels waren genegeerd.

Tijdens een controle afgelopen weekend constateerde de politie forse overtredingen van de geldende coronamaatregelen. De horecagelegenheid was een kwartier na sluitingstijd (22.00 uur, red.) nog open. Voor de zaak en op het terras stonden veel mensen dicht op elkaar met glazen in de hand. Binnen stonden ongeveer 50 mensen te dicht op elkaar in plaats van te zitten aan een tafel. Ook werd er gedanst. Het horecapersoneel bleef nog doorschenken, nadat de politie had aangegeven dat de zaak moest sluiten.

Na overleg met burgemeester David Moolenburgh besloot plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Kennemerland Jos Wienen dat het café per direct voorlopig dicht moest blijven. Maandag werd bekend wat de sanctie precies inhield: een gedwongen sluiting van twee weken.

“Zeker nu het aantal besmettingen snel stijgt kunnen we niet tolereren dat er meerdere coronamaatregelen worden overtreden. De meeste horecazaken doen hun best om de maatregelen na te leven. Ook al begrijp ik dat het zware tijden zijn voor deze sector, de situatie in dit café was niet acceptabel”, aldus Moolenburgh.

Café-eigenaar Frans Macau trok in het Haarlems Dagblad het boetekleed aan: “We waren gewoon in overtreding. Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten.” Met de verscherpte maatregelen die premier Rutte dinsdagavond verkondigde, alle horeca moet weer vier weken dicht, valt het nadeel voor De Klikspaan in ieder geval nog te overzien. 

Deel dit: