18 augustus 2021

Burgemeester reageert op landelijke commotie over F1-camping

De Nederlandse evenementenbranche heeft met afschuw gereageerd over de tijdelijke camping die tijdens de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix op het sportcomplex Duintjesveld zal gaan verschijnen. Burgemeester David Moolenburgh was woensdag de hele dag in het nieuws om uit te leggen hoe het zit.

Op de camping is plaats voor circa 5.000 plaatsen om te overnachten en dat steekt de organisaties van de diverse festivals in den lande. Het kampeerterrein is voor een flink deel (ca. 3.000 plekken) bedoeld voor de medewerkers en vrijwilligers die tijdens de Dutch Grand Prix werkzaam zijn bij het circuit. Van de overige ca. 2.000 plekken die beschikbaar zijn, is tot op heden ongeveer de helft geboekt door racefans.

Volgens critici heeft de accommodatie verdacht veel weg van een festivalcamping. Meerdaagse evenementen met overnachting zijn volgens de huidige RIVM- coronamaatregelen van het kabinet in ieder geval tot en met 19 september nog niet toegestaan.

Burgemeester David Moolenburgh heeft via een raadsinformatiebrief gereageerd op de landelijke ophef. Volgens hem zal het een camping worden zoals we al zoveel campings in Zandvoort hebben. Met andere woorden: de camping is alleen bedoeld om er te overnachten. De oorspronkelijke plannen voor entertainment en horeca zijn volgens hem al helemaal afgeschaald. Er is wel een horecaplein maar dat zal mogelijk alleen maar gebruikt gaan worden voor ontbijt, lunch en diner.

“Ik begrijp de negatieve reacties van de evenementenbranche, maar dat is een gevolg van de keuzes die ze in Den Haag maken. Wij zijn in Zandvoort in ieder geval heel blij dat we in beperkte setting door kunnen gaan met organiseren van de Formule 1”, meldt burgemeester.

Vragen GroenLinks

De Zandvoortse fractie van GroenLinks heeft naar aanleiding van de landelijke ophef vragen gesteld aan het college. Deze gaan onder andere over de bewuste camping en dan met name over de corona-gerelateerde maatregelen. Ook worden vragen gesteld over het speciale leerlingenvervoer dat op de vrijdag en maandag mogelijk niet kan doorgaan vanwege de Grand Prix. Lees hier het document met alle vragen die GroenLinks gesteld heeft.

Deel dit: