17 mei 2021

Burgemeester opent Wijn aan Zee in stationsgebouw

Maandag heeft burgemeester David Moolenburgh de nieuwe winkel van Wijn aan Zee, in het monumentale pand van het NS-station officieel geopend. Hij deed dat door een fles champagne door middel van een slag met een ceremonieel zwaard open te slaan.

Eind vorig jaar was eigenaresse Kristi Gansner-Lotte al met haar Wijn aan Zee verhuisd naar het Stationsplein. Op 11 december gingen de deuren van de wijnwinkel wagenwijd open. De vinologe had toen al veel plannen om behalve wijn te verkopen, ook haar bekende cursussen en workshops te houden in deze nieuwe locatie. Vanwege de coronabeperking om geen groepen te ontvangen lukte dat niet en daarom stelde ze ook de officiële opening nog even uit. Tot afgelopen maandag. De burgemeester verrichtte de ceremoniële openingshandeling door een fles champagne op traditionele wijze te ‘onthoofden’.

Voor Gansner is het hopelijk een nieuw startpunt van de wijncursussen en –proeverijen die de vinologe al vaker heeft verzorgd. “Vanaf nu mogen we weer! Proeverijen weliswaar nog niet maar cursussen wel, in kleine groepen en op 1,5 meter afstand”, aldus een blije Kristi Gansner.

Deel dit: