1 april 2022

Burgemeester op bezoek bij 65-jarig huwelijksjubileum

Burgemeester Moolenburgh heeft donderdagmiddag 31 maart met een mooie bos bloemen een bezoek gebracht aan Wim en Hennie Nederlof. Deze maand 65 jaar geleden gaven zij elkaar het jawoord in Leiden en ze vormen samen het stralende bewijs dat een goede relatie een prima fundament is voor een lang en gelukkig leven.

Het echtpaar Nederlof kwam in 1966 naar Zandvoort, waar Wim directeur werd van het vermaarde bedrijf Fotolitho Drommel waar hoogwaardig drukwerk werd voorbereid. Later begonnen Wim en Hennie voor zichzelf in Cruquius, waar zij met de firma Nederlof Repro aan de wieg stonden van talloze kunstboeken, reisgidsen, de Donald Duck en ander kleurendrukwerk. Ruim twintig jaar geleden gingen zij met pensioen en verkochten de zaak, maar nog steeds is Nederlof Repro een toonaangevend grafisch bedrijf in de regio.

Na zijn pensionering studeerde Wim aan de Wackers Academie in Amsterdam. Daar ontwikkelde hij zich tot een zeer verdienstelijk kunstschilder, getuige de fraaie schilderijen in het huis van de familie Nederlof. Ook was Wim een van de initiatiefnemers van het spraakmakende Jazz Behind The Beach. Hennie speelde nadat zij gestopt was met werken hartstochtelijk bridge, maar daar is vanwege corona een beetje de klad ingekomen.

In aanwezigheid van dochters Cisca, Ellen, twee achterkleinkinderen en onder het genot van een kopje thee met petitfours vertelden Wim en Hennie de burgemeester over de afgelopen 65 jaar. Ook spraken zij uitgebreid over kunst, muziek en andere liefhebberijen. En wat is nou precies het geheim voor een lang en gelukkig huwelijk? “Luisteren, luisteren en nog eens luisteren”, reageerde Wim zonder aarzeling. “Geduld, humor en gemeenschappelijke interesses”, voegde Hennie daar nog aan toe.

Deel dit: