13 maart 2020

Burgemeester David Moolenburgh: “Volg de landelijke richtlijnen.”

Burgemeester David Moolenburgh roept de Zandvoorters op om de landelijke richtlijn om te komen tot het verder indammen van het COVID-19, te volgen. Hij meldde eveneens dat Pluspunt het voortouw heeft genomen om zwakkeren of mensen met een kwetsbare gezondheid in Zandvoort zo veel mogelijk te ondersteunen en op te vangen. “Een mooi initiatief van Pluspunt”, aldus de burgemeester.

Verder vraagt hij de horecaondernemers om af te wegen om naar de landelijke richtlijnen te handelen. “Maar het is ieders eigen verantwoording. Dat kunnen we niet afdwingen”, gaat Moolenburgh verder. Ten aanzien van de signalen dat er (ook) in Zandvoort gehamsterd wordt zei hij: “Hamsteren is nergens voor nodig, de supermarktketens hebben voldoende voorraad die dagelijks wordt aangevuld. Het is echt niet noodzakelijk, en is ontstaan uit angst en paniek. We moeten met ons allen hard werken om het COVID-19 in te dammen en dan is paniek een slechte raadgever. Volg dus de landelijke richtlijnen en beperk tot 31 maart de sociale contacten”, sluit hij af.

De burgemeester heeft afgesproken om de Zandvoortse Courant, bij meer informatie, zo snel mogelijk in te lichten. Communicatie is heel belangrijk in dezen. Houdt onze website en sociale mediakanalen in de gaten. Voortdurend zullen wij deze bij nieuwe berichtgevingen updaten. Albert Rechterschot, directeur van Pluspunt, meldde nog dat als iemand hierbij hulp wil bieden, hij/zij van harte welkom zijn.

Deel dit: