15 oktober 2021

Buren nemen strandtent Adam en Eva over

Vanaf volgend seizoen zal het paviljoen Adam en Eva op het naaktstrand worden voortgezet door Carolijn en Esli Bijker van het ernaast gelegen Bodhi Beach en Steven Soeters van Paal 69. De drie ondernemers hebben tevens een belang in elkaars paviljoen.

Adam en Eva geniet internationale bekendheid als uniek ‘blootpaviljoen’ waar zowel op het terras als binnen naakt gerecreëerd mag worden. Dat gaat veranderen vanaf volgend jaar en daar zal niet iedereen blij mee zijn. Carolijn Bijker: “Daar zijn we ons terdege van bewust, maar we willen een breder publiek dan alleen naaktrecreanten. Op het strand voor de deur verandert er helemaal niets en ook op de ligbedjes is iedereen vrij om naakt te zonnen, maar op het terras en binnen is het voortaan gekleed.”

Met expansiedrang uit commerciële overwegingen heeft de overname volgens Carolijn helemaal niets te maken. “Nee, sterker nog; we hadden liever gezien dat Adam en Eva in de huidige vorm en met Wim Fisscher als eigenaar werd voortgezet. Maar dat is niet het geval. Toen bekend werd dat Wim ging stoppen en wilde verkopen, wilden we voorkomen dat anderen hun stempel op dit kwetsbare stukje strand zouden drukken en de sfeer op het naaktstrand drastisch zou veranderen.”

“We zijn toen met Wim Fisscher gaan praten. Die begreep onze bezorgdheid en heeft het ons uiteindelijk gegund. De drie strandtenten zullen trouwens elk een geheel eigen karakter blijven behouden.”

“Bodhi Beach is behalve strandpaviljoen tevens een serieus restaurant. Paal 69 is informeler, meer een soort takeaway met lekkere snacks en ontplooit ook sociaal culturele initiatieven. Met Adam en Eva hopen we in samenwerking met de ernaast gelegen kitesurfschool behalve de reguliere gasten ook branding sporters en ander sportief publiek aan te trekken. En het is mijn persoonlijke missie om er de eerste vegetarische strandtent van Zandvoort van te maken. Ik wil waar mogelijk duurzaam ondernemen en een zo klein mogelijke footprint achterlaten op dit bijzondere stuk strand”, aldus Carolijn Bijker.

Deel dit: