31 mei 2022

Buitenspeeldag Zandvoort op 8 juni

Buitenspelen is superbelangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Na twee coronajaren organiseert Team Sportservice Zandvoort dit jaar op woensdag 8 juni eindelijk weer de Buitenspeeldag in Zandvoort. Het is dé middag waarop we vieren wat zo belangrijk is: buitenspelen!

Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton en Nickelodeon, met als doel het buitenspelen onder kinderen te stimuleren. De Buitenspeeldag (voorheen Straatspeeldag) wordt al 26 jaar in heel Nederland gevierd. Tegenwoordig speelt 1 op de 5 kinderen maximaal een keer per week vrij buiten. Juist in een tijd waarin 80% van de kinderen niet genoeg beweegt, is buitenspelen erg belangrijk. Buitenspelen draagt bij aan de lichamelijke en sociale ontwikkeling van kinderen. Lekker spelen met vriendjes, leuke spelletjes doen en vies worden!

Team Sportservice Zandvoort organiseert dit jaar op 2 plekken in Zandvoort de Buitenspeeldag: je kunt buurtsportcoach Wessel vinden op het schoolplein van de Oranje Nassauschool en buurtsportcoach Duco op het speelplein aan de Flemingstraat 92. Toegang is gratis maar schrijf je wel even in via de website van Team Sportservice Zandvoort.

Deel dit: