17 november 2020

Boeren niet welkom op Zandvoortse strand

De politie heeft dinsdagmiddag met meerdere voertuigen het strand afgezet, om te voorkomen dat protesterende boeren met hun trekkers over het strand terug naar huis zouden rijden. Uiteindelijk bleef een confrontatie uit.

Een groep boeren die in de ochtend vanuit het noorden naar het paleis van Koning Willem Alexander was gereden om daar in defilé langs paleis Ten Bosch te trekken, zou van plan zijn om over het strand weer terug naar huis te rijden. Burgemeester David Moolenburgh was daar niet van gediend en besloot het strand te laten afsluiten door de politie. Die werd daarbij geassisteerd door twee voertuigen van de Zandvoortse Reddingsbrigade.

De boeren waren, onder de vlag van de actiegroep Farmers Defence Force, naar Den Haag gereden om daar te protesteren tegen het nieuwe stikstofbeleid van de regering. Vervolgens werd enige tijd het Malieveld bezet door honderden trekkers. Deze zijn later in de middag huiswaarts gekeerd. Omdat ze hadden aangekondigd dat ze via het strand zouden gaan rijden, heeft de burgemeester ingegrepen door het strand af te laten zetten door de politie. Het is uiteindelijk niet tot een confrontatie gekomen.  

Deel dit: