21 november 2022

Blauwe duinen zorgen voor bijzonder tafereel

Automobilisten die zondagavond over de boulevard reden zagen een mooie blauwe gloed over de duinen. Ook de bewoners van de woningen rondom Circuit Zandvoort zal het niet ontgaan zijn. Speciaal voor de Dag voor de Rechten van het Kind heeft het circuit alle lampen langs de baan op blauw gezet voor UNICEF. Dat leverde een bijzondere sfeer en mooie plaatjes op.

Net als voorgaande jaren werden op 20 november beroemde gebouwen over de hele wereld blauw aangelicht. Ook in Nederland deden veel gemeenten mee en kregen tientallen gebouwen en objecten een blauwe kleur. De actie van UNICEF is dan ook dit jaar een groot succes geworden. Toch maakte ons Circuit Zandvoort erg veel indruk, want onze Zandvoortse trots in blauwe sfeer is toch heel iets anders dan een blauw gebouw of standbeeld.

Erik Weijers, Chief Sporting Officer van CM.com Circuit Zandvoort, was persoonlijk aanwezig om alle lampen om 17.30 uur op blauw te zetten. Het infosysteem langs de 4,2 km lange baan met grote LED-lampen geeft normaliter tijdens de races info door aan de coureurs. De blauwe lamp is dan een knipperend blauw signaal, dat een coureur aangeeft dat hij een snellere rijder achter zich moet laten passeren. Speciaal voor UNICEF heeft MYLAPS, de ontwikkelaar van het systeem, het UNICEF-logo in de lamp gezet. Op de regenachtige zondagavond zorgde het voor een zeer bijzonder tafereel op de verlaten baan.

World children’s day

Op 20 november 1989 namen de Verenigde Naties in New York het Internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind aan. Dit Kinderrechtenverdrag gaat over alles waar kinderen van hun geboorte tot hun 18e mee te maken kunnen krijgen. De 54 artikelen van het verdrag gaan over voeding, onderwijs, wonen, gezondheid en familie. Maar ook over mishandeling, kinderarbeid, oorlog en bescherming. Het kinderrechtenverdrag moet ervoor zorgen dat kinderen veilig kunnen opgroeien en zich optimaal kunnen ontwikkelen. UNICEF is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties en ziet toe op naleving van kinderrechten wereldwijd.

Initiatiefnemer Marco Antheunisse, voorzitter UNICEF Regioteam Haarlem-Hoofddorp: “Namens UNICEF wil ik Erik Weijers en Ramon Bakker van CM.com Circuit Zandvoort en Kees Koning en John Verwoerd van MYLAPS enorm danken voor hun hulp om van deze actie een groot succes te maken.”Deel dit: