23 september 2021

BJstones draagt steentje bij in Zandvoort

Als je er nog geen gevonden hebt, dan binnenkort wel. Ik heb het over de beschilderde stenen die verstopt liggen in en om het centrum van Zandvoort. Een Zandvoorts stel, dat graag anoniem wil blijven, verstopt nu zo’n tien beschilderde stenen per week. 

Dat ze het leuk vinden om stenen te beschilderen ontdekten ze op een vakantie aan het strand. Ze vonden daar platte ‘beach pebbles’ en konden hun creativiteit kwijt in het beschilderen hiervan. “Het idee om de stenen te verstoppen in eigen dorp kwam pas later bij terugkomst”, vertellen ze.

Enthousiaste reacties

Het stel is een tijdje terug een Instagramaccount begonnen onder de naam ‘BJstones’. Hierop plaatsen zij de beschilderde stenen en krijgen ze soms foto’s toegestuurd van mensen met de gevonden stenen. “Wij genieten enorm van de reacties. Laatst kregen wij een foto toegestuurd van een klein meisje dat een van onze stenen had gevonden. Ze had een enorme glimlach op haar gezicht. Daar doe je het ook wel een beetje voor’’, vertelden ze.

Je kunt naar het Instagramaccount ‘BJstones’ een foto sturen als je een steen gevonden hebt. Op de achterkant staat namelijk hun Instagram logo. “Of je de steen daarna mee naar huis neemt of weer verstopt voor een ander, dat maakt ons niet uit’’, vertelt ‘BJstones’ vrolijk. 

Het doel van ‘BJstones’ is om mensen blij te maken en te laten zien dat je gelukkig kan worden van de kleine dingen in het leven. “Zo proberen we ons positieve steentje bij te dragen aan deze soms wat donkere dagen”, aldus BJstones.

Ze hopen in ieder geval in de toekomst nog veel beschilderde stenen te verstoppen in het mooie Zandvoort en op deze manier veel mensen op te vrolijken! 

Tekst: Tessa Dimitrakakis

Deel dit: